Vi närmar oss nyår

I går frågade jag min mellandotter (sjuåringen) när hon egentligen tyckte att det var dags att jag förhörde henne på rättstavningsläxan.

"När hönorna får tänder" svarade hon med blicken begravd någonstans i sitt klistermärkesalbum. 

Vilket osökt får mig att tänka på nyårslöften och att jag alltid i hela mitt liv har velat gå ner i vikt. Jag tittar på fotografier från något år innan dagens datum och säger att varför förstod jag inte att jag var smal när jag faktiskt var det så att jag åtminstone kunde uppskatta det då. År efter år efter år. Och jag tycker ändå att jag är en smart kvinna. "Ma’doooonna", som Tony Soprano skulle ha uttryckt saken.

I natt sov jag så djupt. Och drömde. Att jag skulle köra formel 1 och alla stod och väntade på banan. Men jag var tvungen att köra i min nya jerseyklänning eftersom de inte hade några overaller i min storlek. Vaknade svettig, med huvudvärk. Varför då? Egentligen? Jag tycker mycket om min jerseyklänning. 
 

Nu ska jag äta frukost. Alldeles själv i lugn och ro. Det uppskattar jag. Både frukosten och ensamheten. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.