Il ”natale bianco”

Säg den lycka som varar. Vi trodde att vi kanske skulle få fira en vit jul. Men i morgon ska det bli tolv plusgrader och det droppar redan utanför fönstret.

Några mil härifrån, i Coccaglio tyder däremot ingenting på att värmen är på väg. Där firar man "natale bianco". Det är en kampanj som pågår varje dag fram till juldagen. Natale bianco innebär rent konkret att myndigheterna knackar dörr hos stadens 8 000 invånare. Utlänningar som inte har något giltigt uppehållstillstånd rapporteras och kastas ut.

Coccaglio styrs av en koalition av Berlusconis "frihetsparti" och det högerextrema Lega Nord. Lega Nord har tidigare haft fräcka idéer som separata bussar och tåg för invandrare och förbud mot att servera kebab och annan icke-italiensk mat i städernas centrum.

God jul?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.