Dagens

När jag pluggade i Uppsala, kokade sönder ris på nationsrestaurangen på kvällarna, stod i baren på nätterna och studerade däremellan, då var det mesta kul men kanske inte så roligt alla gånger.

Mina studiekamrater var festliga typer. De klädde ut sig till sköna jungfrur (mest de manliga kompisarna), spexade på grötrim och tog i från tårna för att sjunga en och annan frackklädd duett om dryckenskapen (fortfarande mest de manliga kompisarna). Det var kanske inte riktigt min grej. Om jag säger så. 

Men jag brukade också läsa den här mannen i UNT. Nu jobbar han för SVD och är fortfarande bland det roligaste jag vet. När Berglin talar finkultur då skrattar jag högt.

Men, men. Bidrottningsgele eller rovor, horeri eller snabba cash. Oavsett vilket: Tallyho, tallyhoo, jag tänkte nu sätta mig vid datorn och försöka skjuta min dront, om jag tillåts tolka Löwenhjelm helt fritt så här till morgonkaffet. 

PS. Jag tror att Berglin och jag bodde nästan grannar under den natt då lasermannen sköt en medecine forskarstudent på Studentvägen. Vad nu en av nittiotalets mest obehagliga och mänskligt fasansfulla saker har med roliga saker att göra, ingenting naturligtvis. Nu jobbar vi. 

berglin.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.