Exakt åtta stycken…

 … läsare var ni…. Tänk! Jag har inte tappat en enda en. Och nu ska här bloggas, jag tänkte mig en fem, sex inlägg om dagen av typen "nu har jag druckit en kaffe, den var god men ändå inte riktigt bra…" och "nu har jag duschat, vattnet var lagom varmt."

Jag ska också snart berätta allt (naturligtvis) om min älsklingsroman (jag är fortfarande lite hög från i går, det kommer snart att gå över), men jag tänkte ändå låta Pirat läsa först och meddela om fanskapet blir utgivet eller om det passar bäst hemma i den toskanska byrålådan.

Men just precis i dag tycker jag att den är det … hrm… bästa jag någonsin skrivit, att den borde vinna pris för bästa … hrm… debut (?) och att det är rent förunderligt att det var just jag som skulle få stå för tiotalets mest nyskapande… hrm … ja, vad det nu kan vara för genre… 

Och a pro på genre. Jag sa till min kära författarkollega Martina att jag hade tänkt mig att genren kunde heta något i stil med "en roman om ett juridiskt dilemma" även om det kanske inte riktigt är ett dilemma, men ändå något juridiskt. 

"Hmm…" sa Martina. "Smaskens?"

Så nu vill jag ställa frågan till er. En roman som handlar om en advokat, som inte är en deckare, men lite, lite spännande ändå (åtminstone om man är lagd åt det hållet som jag är), vad kallas den på svenska? Grishams böcker kallas "lawlit", men min roman innehåller inte en endaste bomb, inte ett endaste kulsprutsgevär och absolut inte några biljakter. Däremot panikångest. Vad ska den kallas för då? Och kom då ihåg att "roman" duger icke, det måste vara något "mer". (Som det brukar stå på amerikanska frukostflingor: "Now, even bigger – 20% MORE")

Huvudingredienser i min roman:

Advokat
Sjuårig pojke
Ångest
Sorg
Sex
Humor

…. och visst ja, det viktigaste! 549 000 tecken. 

Vi hörs snart igen, nu ska jag duscha och slänga ut julgranen. Jag menar, på något vis måste jag ju fira…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.