OS-skugga

Satte mig i hotellets wifi-zoon för att titta på lite svt.play och kanske få lite begriplig OS-rapportering på köpet. Men tji fick jag, här i Frankrike får man uppenbarligen inte titta på svt-s OS-sändningar. Inte vet jag vad som skulle kunna hända, Frankrike visar ju samma bilder men med en annan, låt oss kalla det: mer fransk vinkel. Kanske strider det helt enkelt mot den franska upphovsrätten att någon i Frankrike tillåts intressera sig för någon tävlande som inte tävlar för La Grande Republique. 

Men kanske är det egentligen något bra. Jag är nämligen övertygad om att om just JAG tittar under viktiga lopp/matcher/tävlingar så ramlar det svenska medaljhoppet, alternativt så kladdar sig den svenska vallan om jag är för flåsigt nervös. Så det är bäst att jag liksom engagera mig i efterhand, först då går det bra. Och då naturligtvis för att jag INTE tittat.

Det finns bara ett undantag, det är om jag stryker under tiden.  

Stryker?

Jo. Det kan låta märkligt, men om jag stryker, då kan vi vinna de mest glänsande medaljer, så är det. Jag har empiriska bevis. 

Det visade sig för första gången 1994, först i OS i Lillehammer då jag strök mig till den där fantastiska Foppa-straffen och sedan sommaren efter då jag strök så släta skjortor att den tidigare så utskällde Ravelli fick utföra bragder av tidigare aldrig skådat slag. Det har faktiskt tom fungerat för fransk räkning, jag strök både medan det blev franskt VM-guld och EM-guld. 

Men här på vårt hotell finns vare sig strykbräda eller svt, så jag får nöja mig med att lyssna på ett par franska föräldrar som blir uppläxade av deras fyraåring, han hittar på nya, oanade MEMORY-regler. Det är faktiskt ganska underhållande. 

Om en halvtimme börjar karaoke i baren. Min äldsta har låtit meddela att "om du sjunger ABBA med låtsasmick är inte du min mamma längre". 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.