Saker jag funderar på i liften

1. Hur kommer det sig att de mest hälsosamma semesterresor som går att göra (alperna: snö, frisk luft, sport för hela familjen) också är de då man är som allra fulast? Jag menar, folk på skidresort är närmast groteska: svullna, rödflammiga, illa klädda. Håret tvättat med naftalinschampoot som ligger i hotellduschen, blåmärken på benen, frostskador på kinderna, antingen svettiga och orakade eller svettiga och osminkade. Jag har aldrig varit någon skönhet, men ta upp mig på 1800 meters höjd och jag förvandlas till en cirkusattraktion. 

2. Hur kommer det sig att hotell i alperna alltid serverar oätlig mat? I vilket annat sammanhang som helst är fransk hotellmat nästan alltid att föredra framför den svenska diton. Men i alperna är det enda ätliga nutellan i de där små aluminiumburkarna och pommes frites med ketchup. Till och med vinet är odrickbart. Det enda i den här hotellrestaurangen som jag faktiskt tycker är (nästan) gott är den inlagda kaprisen som står på ett pyttelitet bord bredvid en kladdig kanna med olivolja och en sprayflaska med balsamvinäger. Kapris. 

3. Varför äter man så enormt mycket i alperna? Man kunde ju tycka att den oätliga maten skulle få en att äta lite mindre, men det är som förgjort, man (okej, då "jag") äter och äter och äter och äter och äter och äter och äter och äter…. Och för att döva samvetet för att man (ja, ja! JAG) har ätit så mycket så dricker man (jag) en halv karaff omänskligt surt rosévin. 

4. Vad händer med alla lokala förmågor när de fyllt trettio? På hotellet där vi bor är medelåldern på personalen någonstans mellan femton och sjutton. De verkar allesammans vara härifrån för de pratar alla likadan obegriplig dialekt. Första kvällen presenterade sig skidlärarna, ett tiotal, gissningsvis var den allra äldsta trettiofem och han verkade vara minst dubbelt så gammal som den näst äldsta. Vad gör de som blivit lite äldre? Blir de åldersdiskriminerade? Åker de till något ställe som serverar bättre mat? Eller dör de i snö och mat-relaterade sjukdomar? Typ nutella-allergi?

5. Varför har ni slutat kommentera? Tror ni att det är kul att blogga när man vare sig har några läsare eller några som kommenterar? Om ni tror det, så tror ni fel. 

6. Jag skulle aldrig ha slagit på tv-n när den där Jonsson eller Svensson skulle åka slalomdelen i kombinationen. Naturligtvis ramlade han. Naturligtvis. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.