Sidan 65

Kristina Ohlsson (nu så, borde jag väl ha stavat rätt?), min bloggande författarkollega gratulerar till att jag befinner mig på sidan 65 i min genomgång (hrm, omskrivning) av manuset. Hon tror att det är något magiskt med just den sidan (och jag tror faktiskt att jag vet vad hon menar, det ligger mycket i det, något dramaturgiskt speciellt är det med sidan 65-75 som liksom antingen händer eller inte händer). Kristina berättar vad som händer på just denna sida i hennes böcker.

Vad som händer på sidan 65 i min bok?

Huvudpersonen somnar. Hon tenderar att göra det ibland, framför tv-n och så, när hon borde göra annat.

Mitt problem är väl att jag också känner mig ganska sömnig just däromkring. Men ni kan få ett citat.

"Hon drömde om öl och våta löv, murgröna och en jagad räv. Räven kastade sig i hennes famn, hon var alldeles naken och slöt sina armar om den vassa pälsen. Djuret andades snabbt, hjärtat syntes rött genom den vita buken. Medan den spann som en nöjd katt rev den henne på bröstet och slickade henne på halsen med sträv tunga. Tassarna knöts och klorna spärrades ut, om och om igen. Sophia ville inte ha räven där, hon fick så svårt att andas, men hon vågade inte släppa taget." 

Är det någon annan med färdiga eller ofärdiga manus som har lust att dela med sig? Vad händer på sidan 65 i ert manus?

räv.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.