Pappaledig fransman, sysslolös svensk hemmafru

Christophe är pappaledig. I går föreslog han att vi därför skulle passa på att åka på dagsutflykt till Sienna medan fransyskorna är i skolan. Äta lunch, gå i lugn och ro på stan, bara han och jag. 

"Jättetrevlig idé" sa jag. "Men inte den här veckan bara, jag har så sjuuuuuuuuukt mycket att göra, på tisdag ska jag åka med Florence Acceuil (föreningen för franska hemmafruar i Florens) till Celines outlet och handla handväska och på torsdag ska jag gå på matlagningskurs och någon gång, jag fattar inte HUR det ska gå till, men jag bara måste ABSOLUT hinna till frissan för att nästa vecka ska jag bli fotograferad. Det är inte klokt egentligen hur stressigt det kommer att bli, kanske kan du ta barnen på onsdag, då skulle jag kunna… Och så måste jag sola, jag måste faktiskt hinna sola, alltså, du förstår, jag vill ju vara brun till katalogen."

Någonstans i den här uppräkningen förstod jag vad som hänt.

Jag behöver:

1. Ett jobb
2. Ett jobb till
3. Möjligtvis också en liten son
4. Och en hund. 

Här är min kompis. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.