T’as pas l’air très catho toi

I går var det shopping som gällde i mitt ytterst upptagna liv. Jag köpte bland annat en solrosgul handväska från Celine som förenklar livet för de hårt ansatta ficktjuvarna, den går nämligen inte att stänga. Förenar sålunda flärd och omtänksamhet, kommersialism och solidaritet. Precis min smak. 

Dagen började på det bästa av sätt. Jag spatserade iväg till en butik som säljer relativt snygga byxor som faktiskt täcker både skrev och skinkor (tantmodeller) och hittade två fina exemplar. Ställde mig i kassan för att betala. Bredvid mig stod en av stadens män i lustiga hattar (dvs en präst) iförd en broderad matta och rörde med en visp (inte helt olik en matlagningspensel, bara betydligt större) i en avancerad silverskål.

Prästen log, jag log (han såg mycket snäll ut) och när jag hade krånglat upp kreditkortet ur väskan (mitt eget, Christophe verkar inte ha förstått att hemmafruar försörjs av sina män) tog den vänligt leende mannen med den abnormt lustiga hatten plötsligt sats med sin lilla visp och skvätte en halvliter vatten rakt i ansiktet på mig. 

Det var vigvatten och han hade just välsignat mig, mitt kreditkort och mina nya tantbyxor. 

Min första reaktion var att slita upp alkogelen ur väskan och smörja in mig. Det gjorde jag inte.

Min andra reaktion var: det måste vara dolda kameran. Det var det inte. 

Min tredje reaktion var att göra korstecknet. 

KORSTECKNET!

Jag. Odöpt, med judiskt påbrå och en ganska genomtänkt protestantisk livsstil. 

Jag blev så chockad (och blöt) att jag gjorde korstecknet. 

Det är faktiskt hysteriskt kul.  

Till historien hör att det finns ett franskt uttryck: "Du ser inte speciellt katolsk ut" som betyder något i stil med "går du verkligen att lita på?". Det uttrycket används flitigt hemma hos oss (vi tycker sånt är kul) ända sedan det franska socialistpartiets alldeles egna Le Pen sa att han nog aldrig skulle rösta på sin judiske partibroder för att hans "snabel" inte såg "speciellt katolsk ut". 

Enligt Christophe är jag den i familjen som ser minst katolsk ut. 

Det visade sig att han har fel. Jag ser jättekatolsk ut. Dessutom kan jag göra korstecknet. 

les bleus.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.