Hem ljuva hem

Tankar på flyget mellan Stockholm och Zurich

 
1. Det är inte sexigt med backslick. Det ser bara obehagligt ut. Skitigt på ett omanligt, otvättat vis. 
 
2. "Förtjuuuuusande" är ett av de mest provocerande ord som finns på svenska.
 
3. "Jag måste säga att jag verkligen föredrar Saint Moritz framför Zermatt. AAAANY day! Morpan är förtjuuuuuuuuusande. Zermatt är liksom bara så hiiiiimla trött…" är inte repliker som får mig sugen på att ge mig in i debatten.
 
Tankar på flyget mellan Zurich och Florens
 
1. Antagligen måste man stänga av sin läsplatta när man blir ombedd att "please turn off all electronic devices" och taxar ut och får sitta i en timme på sin trånga flygplansstol och vänta på att just det plan man själv är instängs i ska få sin lilla slottid NÅGON JÄVLA GÅNG och ÄNTLIGEN FÅ lämna flygplatsen. Alltså ytterligare en liten detalj av alla detaljer som gör mig tantigt framgångsfientlig och får mig att tänka, för vilken gång i ordningen är omöjligt att hålla reda på att, nej, inte en till pryttel som behöver laddas innan man reser iväg någonstans, ännu en sladd som ska sno sig kring min själ och kväva min frihetslängtan, ännu en maskin som man måste tvångsavsluta för att få igång eftersom den alltid hänger sig och det aldrig går att bara trycka på "on". Pocket, har jag sagt. Det är pocket som är grejen. 
 
2. Att sitta precis framför ett amerikanskt smekmånadspar får mig att förstå att "That’s awsome… bla-bla-bla… like AWSOME… bla-bla… like reeeeeally AAAAAAAWSOME…. " är minst lika provocerande som "förtjuuuuuusande". 
 
3. Varför tror folk som reser med flyg att det inte LUKTAR när de pruttar, bara för att pruttarna inte HÖRS genom flygmotorsbullret?

Swiss_Airlines_MD-11.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.