Föredrag

Jag höll som bekant föredrag om Sverige i fredags. Först för sjuåringens klass (tillsammans med klassen under hennes) och sedan för nioåringen och hennes kompisar. 

Jag visade klipp ur pippifilmer (både björkskog, röda stugor och barn på rymmen), jämförde Italien med Sverige på kartan och förklarade vad som händer på vintern norr om polcirkeln. Jag berättade att det fanns många stora, kända företag som kom från Sverige och att det antagligen beror på att vi inte har krigat sedan 1814. 

"Collaborateur" väste Christophe i bakgrunden. 

Sedan visade jag en svensk 100-lapp. Är det någon som kan säga vem det är på sedeln, frågade jag. Eller kanske på ett ungefär när han levde. 

"Jag vet, jag vet!" skrek en av småtjejerna. "Louis XIV!"

"Äh! Du eju dum i huve" sa en av klassens manliga ljushuvuden (fast på franska). "Det ser ju vem som helst att det är Dante Alighieri." 

hundralapp.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.