Sexiga män in the City?

Ja, visst är det märkligt att männen i Sex and the City är så osexiga. Till och med min Carrie-favorit Aidan som tappert snickrade sig igenom ett par avsnitt mot en viss manlighetsfaktor blev fånig mot slutet. Ni minns väl scenen när han fått cykelhjälm, jag menar barn, och hade en Baby Björn på magen? Hu. Till och med den där gubbsjuka, självupptagna konstnärsryssen kändes välkommen efter den myschocken. 
 
Varför är det så? Är det storstadsmännen rent generellt som liksom inte kan uppfylla våra skamliga storstadsdrömmar om någon som gör upp brasa med den egenhändigt nyhuggna veden medan vi ligger nakna på vargfällen och väntar? Är det rulltrapporna och de automatiska dörrarna som står i vägen för den manlighet vi saknar? Har storstadskarlarna helt enkelt miljön emot sig och oavsett vad de gör så misslyckas det? 
 
För visst är det så? Antingen vill man bara strypa karln och hans viktiga styrelsemöten med den prickiga slipsen han har om halsen eller så tvingas man låtsas att det är charmigt med surdeg och batik. Pratar han inte omstruktureringar och derivat så vill han gärna recitera någon rysk poet och förklara hur pengar förhåller sig till döden. Suck. Dubbelsuck. Djup suck upphöjt i tre. Inget glidmedel kan lösa den ekvationen. 
 
Fast å andra sidan så finns det ju faktiskt sexiga män i stan. En hel del till och med. För när man minst anar det dyker det upp en sån där skallig minoritetsman som kan sjunga snuskiga visor på arabiska (eller jiddish). Eller någon liten tjockis med humor och djursholmsdialekt. Eller en helt vanlig, riktigt intelligent karl med snygg rumpa. Och så börjar de medelåldriga (osexiga) kvinnoknäna att fladdra.  
 

Stackarna. Det kan verkligen inte vara lätt att vara man. Särskilt inte i stan. Det är kanske inte så konstigt att de köper stadsjeep och skjuter fingerfärg på varandra när det blir firmafest. Inte konstigt alls. Nästan sexigt i sin tafatthet faktiskt. Minus målarfärgen och de fula bilarna förstås, de är verkligen inte sexiga.

paintball-game-international-233.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.