Stämningen här hemma

Stämningen här hemma har gått från ansträngt artig till rent otrevlig. Det flyg som gästerna var ombokade på har också ställts in. De kanske inte får ett nytt flyg förrän om en vecka. Eller fjorton dagar. 

Ingen fara, tänkte jag först (ovanligt optimistiskt, i synnerhet för att vara jag). Vi åker ju härifrån i morgon, jag, min man och mina tjejer. Flyg från Pisa till Palermo, två veckors semester från tjänstledigheten till den riktiga värmen och de riktiga italienarna…

Swisch, bort från matlagandet till folk som smackar när de äter, morgonkaffet som jag måste koka åtta gånger för att det ska räcka till en bottenskyla i min egen kopp, bort från någon annans smutsiga skor ställda på fel ställe i min tambur och blöta handduk utanför min dusch som aldrig blir ledig.

Swisch till hotellet, restaurangerna och solstolarna på Medelhavsstranden. 

Swisch!

Ingen fara, tänkte jag. Tills dess att jag gick in på Ryanair.com och insåg att vi kommer ingen vart. De har stängt Pisas flygplats. Alla flyg till och från Pisa är inställda. Vi kommer inte att kunna åka till Palermo.

Är det ingen annan än jag som saknar svininfluensan? Terrorismen? Atomvapenkrig och löntagarfonder? Ett hot om världens undergång som åtminstone innebar att man fick vara ifred under sina sista dagar. 

apoca.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.