Uppdaterad lägesrapport

Nej. Inte heller denna dag har jag lidit på det där viset som en författare bör. Jag skyller på att barnen har vårlov och att jag därför måste sätta konstnärslivet på paus. Vi åkte från kusten (i spöregn) in till Saturnia, genom ett landskap som ser ut som det Gud skapade som väntrum till paradiset. Mil efter mil av gröna kullar, snörräta rader av olivträd och vinrankor, luddiga får och stinna bufflar.

Solen strålade medan vi badade i de varma källorna och åt lunch på en uteservering. När vi körde mellan Sienna och Florens dånade åskan och nu är vi hemma igen. Pannkakor till middag (riv citronskal i smeten, lite salt och vaniljsocker, serveras med smör) och snart ska jag somna i min egen nybäddade säng. 

Jag vet att jag sa att författare har det jobbigt.

Jag ljög.

Vi kanske kan kalla det konstnärlig frihet?

saturnia.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.