Tankar just nu

Varför skrev jag inte en feelgood-kärleken-övervinnerallt-roman om något i stil med förrestenärallakarlarsvinutomhanmeddenvitespringaren?

Varför skrev jag inte om något annat? Något kul? Något för barn och inte om barn. Eller något med en liten seriemördare taktiskt introducerad på sidan 65, inte om brott folk faktiskt begår. Eller en tonårig vampyr, inte vanliga otrevliga brudar strax under fyrtio. Eller ett spöke, inte en morfar. Eller tomtar och troll, inte advokater och länsrättsförhandlingar. Varför skrev jag inte vad som helst utom den här jag skrev. Vad som helst.

Det känns lättare att skriva en ny än att redigera klart.

Mycket lättare.

Jag skickade mitt manus till min agent för exakt sex timmar sedan.

Han blev glad. Jippi, sa han.

Jag dör. Dööööööööööööööööööööööööör.

poltergeist_thumb.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.