Pernilla hjälper

Pernilla hjälper mig med svaret angående lektörens vara eller icke vara. Så här säger hon:

"Det är verkligen inte bara att skicka. Och om man har en Mari ska man vara lycklig, det verkar praktiskt. 

Första gångerna jag hörde talas om det här med att anlita lektör så tyckte jag att det verkade helt sjukt. Men sedan har jag funderat lite och tyckt att det nog inte är så dumt ändå. 

Men precis, vad händer om lektören säger att det är skit? Eller vad händer om lektören inte säger att det är skit men lindar in det så att jag förstår att det är skit? 

Jag valde lektör efter rekommendationer. Sedan rådgjorde jag med lektören om vilken tjänst jag skulle ha, om jag behövde mer coaching eller mer lektör, vi valde lektör. Då tittar hon på språk, stilistik, dramaturgi, handling, helheten eller det jag känner att jag behöver hjälp med. Jag kände att jag ville ha hjälp med det mesta. 🙂 har aldrig känt mig så osäker i mitt skrivande som veckorna innan jag skulle skicka till henne. Då var det bestämt att någon skulle läsa och det var läskigt. Det är läskigt att veta att hon just nu sitter i Göteborg och läser. Hemskt läskigt. 

Jag kommer att få ett utlåtande på 6-8 sidor och det känns som att oavsett om jag blir sågad eller ej så måste det ju finnas saker att lära där. Det är väl min förhoppning, att utvecklas. 

Jag har flera vänner som har erbjudit sig att läsa men jag kände att det var bäst att bli läst av en lektör som jag inte har en personlig relation till. Jag vill inte bli sågad av en kompis och är inte så säker på att man får ärlig respons från en kompis heller. OCh så känns det som att alla kanske inte är bra på att ge respons på text, det är ju inte så givande att få "den var bra". 

Ni ser. Jag har inte helt lätt att svara på det här heller. 🙂 Fråga om två veckor när jag har fått mitt utlåtande om jag tyckte att det var bra att anlita lektör eller inte… :)"
Men nu tar jag natt. Vi hörs i morgon med resten av svaren. 

van_gogh_nuit_etoile_l.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.