Svar, del 7

Åsa 2 ställer väldans långa och komplicerade frågor:
 

Men hallå, var är alla vanliga bloggfrågor av typen" var köpte du xxxx"?? 
 
Svaret på den typen av fråga skulle ha varit antingen här, eller här, eller här
 
 
Uti detta forum verkar det finnas två stora grupper, dels alla som känner Malin irl och redan vet det mesta om henne, dels såna som inte vet så mycket om personen men som ändå mest är intresserade av hennes samhällskulturochreligionochpolitiska åsikter, eller möjligen frågar om författarskapet som sådant. 
 
Jag kan berätta att så vitt jag vet finns det två mindre grupper i detta forum. En grupp som består av sammanlagt två (2) personer, Mari och Maja. De känner mig "på riktigt". Sedan finns det en lite större grupp av folk jag antingen aldrig har träffat, eller, som Skrivarmamma och Simona, som jag har jag träffat tack vare bloggen. Mycket få av de som känner mig på riktigt orkar med att även läsa om mig. Jag är liksom tillräckligt självupptagen irl. Tro mig, så är det. 
 
Men jag travar på i ullstrumporna, jag är ju norrlänning så jag vill ha runtkaffepannanmys. Lite social koll sådär. 
Berätta om hur du träffade Cristophe, och om tiden i Bryssel. 
 
Jag träffade Christophe i Luxemburg när vi båda arbetade för den svenske domaren Hans Ragnemalm. Han hade kontoret bredvid mitt. Jag har väl redan berättat att jag är lat? 
 
Tiden i Bryssel var bra. Den har aldrig känts bättre faktiskt. 
 

Skriv om hur det var när du läste juridik, framförallt varför du gjorde det och hur det kom sig att du hamnade på det jobb du har. Jobbar du förresten alls som jurist just nu eller är du heltidsförfattare ett tag? 
 
Jag älskar juridik. Ville egentligen läsa litteraturhistoria, möjligen bli journalist för det tyckte min svensklärare, men tog en grundkurs i juridik medan jag läste språk och blev helt fast. Det var kärlek vid första paragrafen. Läste min jur kand i Uppsala. Nu är jag offentlig tjänsteman på Kommissionen i Bryssel, det blev jag efter att ha klarat en så kallad concours (ett officiellt uttagningsförfarande där man väljer ut ett antal kandidater efter en mängd prov, både skriftliga och muntliga). Nu är jag tjänstledig ett år (föräldraledig faktiskt) för att skriva. Ska tillbaka dit i höst. 
 
Och, till sist. Ge ett exempel på att du kan vara elak (vilket du insinuerade i skallerorminlägget). Jag tror att det är tomt skryt, jag har bestämt mig för att du är genomsnäll.
 
Jag ger mig. Det är klart att jag är genomsnäll. 
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.