Bit ihop

Jag borde redigera. Snart ska romanen brytas och jag borde komma igång redan nu med att göra de ändringar som måste göras. 

En gammal chef brukade säga att varje dokument ska genomarbetas så mycket att man blir illamående när man ser det. Det var bra sagt. Jag är inte där ännu. Men jag är rädd för att jag ska öppna dokumentet (nittonde versionen av den fjärde utkastet) och fortfarande tycka att… hmm… nej, jag är nog inte riktigt där ännu…

Jag lyssnade på en radiointervju med Paul Auster och Siri Hustvedt. De berättade att när Siri efter ett och halvt års arbete med en roman visade den för Paul, så sa han att … "hmm… jag vet inte riktigt vad det är, men du är inte där ännu." Hon satte sig och skrev om. Två år senare visade hon den igen och fick samma besked från Paul. Morgonen därpå: ett vitt papper, börja om. Ett år senare var romanen klar. Den tog alltså fyra och ett halvt år att skriva. Och jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det är beundransvärt och Paul och Siri ett fantastiskt, modigt konstnärspar, eller om det bara är en sadistisk förtryckare och hans undergivna kvinna med en alldeles särdeles problematisk prestationsångest. 

Nåja. Nu pratade vi om mig. Bred litteratur för en smal publik. Redigering, inte ny roman. 

Ett, två, tre… på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte….

Äh! jag går och duschar först. 
vill hellre.JPG

VILL HELLRE!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.