Sista frågan?

Jag såg i mitt frågeinlägg att ytterligare en fråga kommit in. 

jur stud säger: 

Hej Malin! 
 
Vad roligt att du har en frågestund, jag har nämligen (ovetande om frågestunden) tänkt på dig hela dagen och att jag skulle vilja fråga dig saker. 

Tex om jag kommer överleva om jag inte förstår Funktionsfördraget? 
Svar: En sak har jurister gemensamt med dem vi brukar kalla "andra" och det är att ingen av oss kommer att överleva livet. Däremot kommer det kanske att kännas som en tröst när jag säger att jag inte tror att du kommer att avlida enkom av den anledningen att Funktionsfördraget för dig ter sig lite svårgenomträngligt. Om man ska tro nyhetsrapporteringen i frågan har du din förvirring gemensamt med flertalet av de som förhandlade fram det. 

Eller om jag kommer kunna göra en juristkarriär även om jag tycker EG-rätt är supersvårt? 

Svar: Tveksamt. 

Lite ironi men ändå! 
Svar: Definiera ironi. Innan vi går vidare i frågan är det viktigt att det inte råder någon begreppsförvirring för att undvika så kallade felslut i analysen.
 
Jag har också hela dagen funderat på att det saknas en blogg som med lagom självdistans vänder sig till juriststudenter. I synnerhet kvinnor. Lite pepp när man ska ut i världen. Lite bekymmerslöshet när allt känns gravallvarligt. 

Eller bara mer om juridik. Om hur jobbet är. Om hur människorna är. Vilka fördomar man möter. Typ allt! Tackokram! C
Svar: Jag hade gärna ställt upp. Men jag har ingen självdistans. Dessutom får jag tårar i ögonen när du skriver "ut i världen". Möjligen tyder det på att jag tycker att bekymmerslöshet känns så gravallvarligt. 
 
PS. Vaddå i synnerhet kvinnor? Finns det öht några män som läser juridik längre? 

PPS. KRAM!

lagen.jpg
(bilden hämtad från Bokus.com där lagboken också kan inhandlas)
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.