Snart ska vinnaren koras

Snart ska jag meddela vem som vunnit ett signerat ex av Martina Haags senaste, först ska jag bara läsa mitt eminenta manus högt för mig själv. 

I går var jag beredd att betala tillbaka mitt förskott och meddela förlaget att det inte blir några fler böcker från den här Persson Giolito, men så pratade jag med mamma. Hon sa:

"Jag tycker inte om den Malin. Jag gillar inte böcker som handlar om xxx. Varför skriver du om det, du har väl aldrig blivit xxx, usch, jag kunde inte sluta läsa, det var hemskt och sen det där xxx, varför måste det hända, vet du inte att det är fruktansvärt jobbigt att xxx? Fast jag tyckte mycket om x och y och z. Jag tyckte faktiskt det var otroligt kul med xxx. Då skrattade jag högt. Det är lite som y, eller hur? Och z, mycket som z. Men nej. Och ibland kunde jag inte ens koncentrera mig på att läsa noggrant för jag var tvungen att veta hur det skulle gå. Jag får läsa om den när den kommer ut. Usch. Hemskt, var det. Fast väldigt levande. När XX PPP, då var det verkligen sorgligt. Då grät jag. Och jag gillade ppp också, det var verkligen fint. Fast varför skriver du om sånt där jobbigt? Varför måste xxx hända? Kan du inte skriva nåt kul någon gång?"

"Men det slutar ju ganska bra. XXX får ju YYY och det blir PPP."

"Jo, det är klart. Det var skönt. Men jag tycker det kunde man ha fått veta på sidan 3. Så kunde zzz ha sluppit xxx. Och det där yyy. Resten kunde ha handlat om… ja, kul saker, dig och mig, till exempel."

Min mamma är möjligen inte den mest objektiva recensent jag kommer att möta. Men nu börjar jag misstänka att jag har skrivit ett mästerverk. 

Glöm inte att det är mors dag på söndag.

assorted-roses.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.