Och recensionen då?

Det var recensionsdatum för ett par dagar sedan. För romanen som vi pratar mer om i den här bloggen än vi gör om mina egna verk.

Den som har fler adverb och politiskt inkorrekta samlag än någon annan bok i den svenska litteraturhistorien. Den som kommer att få kultursverige att tugga fradga och sätta ett kränkt genusperspektiv på pocketomslagen. Den där hjältinnan har svallande brandröda lockar och rosa, fasta bröstvårtor och en hjälte som … nej, förresten, det får ni läsa själva. 

Jag har lovat att berätta vad jag tycker. 

Så här skrev jag till Simona när jag hade läst klart:

"Du kommer att bli mycket, mycket, mycket framgångsrik på ditt författarskap, Simona. Så är det och lyckas inte Damm med att göra dig rik så får du helt enkelt byta förlag. 
 
Sedan måste jag faktiskt säga något om språket: du är riktigt, jävla duktig på att skriva ska du veta. Det flyter, det är kul, det är snyggt sammanhållet och perfekta perspektivövergångar och dispositionen skulle kunna vara skolexempel på vilken skrivarkurs som helst. Jag är imponerad. Och det blir jag sällan. 
 
Du visar oss allesammans att det faktiskt måste till en skrivbegåvning och en språktalang om man ska kunna skriva underhållningslitteratur som är underhållande. 
 
Och oj, oj, oj, vad underhållande det är. Sträckläser gör man, begriper vad som ska hända gör man, men SIMOOOOOOOONA, sexet, det där sexet, herre, my lord and allah, jag har inte haft så bra boksex sedan jag var tretton och läste Hästarnas Dal. Du är helt makalös. Hånglet, oskulden, våldtäkten, förnedringen, MANNEN SOM SER EN I ÖGONEN… TÄNK om det ändå vore så på riktigt och VARFÖR läser inga karlar det här, vi skulle bli så lyckliga… 
 
HALLELUJA som de säger i vissa typer av program. 
 
Du vet redan att det här med romance är ungefär precis så långt ifrån min "typ" av litteratur som man kan komma, det var sålunda inte bara du som var lite nervös över vad jag egentligen skulle tycka om din taftinsvepta, rosa dröm. Men vi kan nu andas ut och konstatera att vi kan sikta på en relation av typen Arthur Miller, Marilyn Monroe, och jag låter nog dig bestämma vem som ska vara Marilyn. Bravo, Simona, verkligen, du kommer att bli litteratursveriges nästa sensation."

Så ut och köp boken nu mina vänner.

I morgon börjar vi prata om MIG igen. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.