Utmanad av Pernilla

Pernilla vill att jag ska skriva mer om hur det är att skriva. 

Lättast med att leka författare är att man kan strunta i vad Chefen och Kollegorna tycker. Man får vara ifred. Behöver inte bry sig om vad andra tycker. Att det är en sanning med en del rejäla modifikationer behöver vi kanske inte fördjupa oss i just nu. För det bästa med författarlivet är helt klart ensamheten. Lugn och ro. Det närmaste hobby jag någonsin har kommit: att få bli lämnad ifred. 

Svårast med författarskapet är naturligtvis skrivandet. Att skriva. Börja med ett blankt blad och alldeles på egen hand stapla bokstäver i en sådan ordning att det blir en historia eller åtminstone något som kan betecknas som skriven text. 

Det här vet du redan Pernilla. Att det är det svåraste. Inte skriva vad-som-helst av typen blogg. Utan ta sig från ingress till the end utan att huvudpersonen vaknar varje morgon med blixtrande huvudvärk bara för att hennes skapare gör det. 

Svårt. Skitsvårt. Jävla, obegripligt jättekrångligt. Och ibland det enklaste man någonsin gjort. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.