Utmanad av Simona

Om MAT. 

Jag var på matlagningskurs i tisdags. Vi lagade marockanskt. En massa röror som var väldans mycket mer komplicerade än den där vanliga hummousen jag brukar röra ihop (1 burk kikärtor, vitlök, olivolja, salt, citron och tahini i en mixer). Det involverade sådant som grillande av paprikor, skållande av tomater och rensande av hemodlade kryddor. Hela köket luktade mynta och salvia. 

Jag blev satt att sno ihop två sorters samosa, en friterad smårätt. Naturligtvis det mest komplicerade. En med fetaost och mynta, en med kryddad lammfärs. Godhetsgraden motsvarade inte på något sätt de brännskador tillagandet medförde. En smart sak lärde jag mig dock. Lägg färska kryddor i frityroljan innan ni friterar. Mycket gott. 

Godast blev efterrätten, en sorts fruktkaka som smakade jul för en förtappad västerlänning som undertecknad. Den glaserades med en ihoprörd smet av pressad citron och florsocker. 

Matlagningsdryck: Prosecco. 

maten.JPG

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.