Baddaren

Ni missade väl inte att min kollega Emma Hamberg släppte en ny roman i går? Baddaren heter den och jag sträckläste den för ett par veckor sedan. För att återta baksidesterminologin är den oupphörligt spännande, djupt gripande, skimrande…

Jag är faktiskt allvarlig nu. Baddaren har en smula Tillsammans är man mindre ensam över sig, och ni vet väl redan hur mycket jag älskade den boken. Baddaren är en saga, förvånansvärt gripande, oerhört tät, med miljöer och personer som kräver en filmatisering. Jag grät lite grann, jag bläddrade extra snabbt. Det här är underhållning. Lite rosa, men inte för mycket. Allvar utan pekpinne. Och nu vill jag så gärna se det där slottet, gå i den där trädgården, äta de där middagarna.
 
Det är vad recensenter brukar kalla för en "underbar liten bok", men i min värld finns det nästan inget större än sådana här berättelser. Läs den. 

baddaren_inb_low_1.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.