Dagens mest älskade

För tio år sedan låg jag på sängen, bläddrade i en Financial Times och tänkte att det är alltså så här det ska bli, min ledighet innan bebisen kommer. Långa, lata morgnar, lunch med helgbilagan som enda sällskap i sängen. Det var min första lediga dag, min bebis var beräknad att komma två veckor senare, lite drygt till och med. Jag hade ställt om prenumerationen, meddelat de viktigaste klienterna, lagt in ett meddelande i emailen om att jag skulle bli lite svår att få tag på. 
 
Juni hade varit en bra månad, över tvåhundra debiterade timmar. Jag hade visserligen inte hunnit göra några ultraljud, andningsövningar eller förlossningsförberedelser, men jag hade ju över två veckor på mig.  Nu skulle jag läsa på, andas och allt vad det nu var tänkt att man skulle göra. Nu skulle jag lära mig hur man skulle vara. Hur man egentligen gjorde för att bli mamma. 
 
Men först skulle jag äta en youghurt. Så jag reste mig upp, gick ut till köket och öppnade kylskåpsdörren. Då gick vattnet. 
 
Tre timmar senare var hon här. 
 
Min Elsa. Ungen min. Grattis på födelsedagen. 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.