Om fotboll och bläckfisk

Vi såg matchen tillsammans i går. Allesammans. Christophe tyckte visserligen att det var plågsamt att behöva sitta bredvid någon (mig) som gav professionella kommentarer av typen "han är så ful" och "tänk vad stor en fotbollsplan är egentligen". 

Fel lag vann. Fast rätt, naturligtvis. Och jag filosoferade lite om den politiska betydelsen av ett lags sammansättning. Christophe himlade med ögonen. 

I dag kräver de italienska dagstidningarna (eller någon lokalpolitiker) att den bläckfisk som från ett museum i Tyskland inför varje VM-match har förutspått vem som ska vinna (och haft rätt) – att den bläckfisken, som egentligen kommer från Elba, ska tas hem till Italien för att lösa en del av de italienska problemen med demokratin. Hur bläckfisken gör? Han har två burar i sitt akvarium, en som det står typ "alliansen" på och den andra utsmyckad med en bild av "Wetterstrand". Den han kryper in i vinner. 

Jag är ingen fotbollsexpert. Men jag vet tillräckligt om politik för att säga att bläckfisken skulle vara en klar förbättring för den italienska politiken. Möjligen skulle den också kunna lösa en del svenska kval.

Nu ska jag springa.  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.