Det blir allt svårare

Det blir allt svårare att hitta på något att skriva om. Jag satt och glodde på en fluga under frukosten, en fluga som satt på kanten av vårt plastbord och flätade sina bakben (som Eyvind Johnson skulle ha sagt). Går det att filosofera en stund om det? Antagligen. Men jag kommer inte på något. 

Händer det något i världen? Vad gör ni? Är ni kvar? 

Liknelser och litterära bilder. Jag gillar det. En bra bild kan sätta igång saker i mig. Havet vilar mot stranden. Har ni någon favorit? Om värme till exempel. Har ni förresten tänkt på att den här sommaren är (på riktigt) lika varm som sommaren brukar vara i svenska deckare. Den fanns alltså, den heta sommaren som aldrig tar slut. Innan vi vet ordet av dyker det säkert upp en seriemördare också. Eller en intellektuell kannibal. Eller så börjar det regna. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.