I morgon Elba

Jag blir intervjuad på Pirats förstasida angående romanen jag har skrivit, den som kommer ut den 1 september. Första frågan är "Vad är det för bok?" Jag svarar "Förhoppningsvis en bra bok. En eftertänksam bok. Spännande. Gripande. Rolig. Förhoppningsvis."

För det är väl det man lever på. Hoppet. 

Just nu läser jag Vi, de drunknade av Carsten Jensen och kommer på mig själv att tänka att det möjligen är en av de tio bästa böcker jag har läst i mitt liv, Inte en sån där bok som man tänker "den här hade jag kunnat skriva själv", inte heller en sån där som man tänker "den här hade jag velat skriva själv" utan en av de förskräckligt handlingsförlamande romanerna av typen "jag kommer aldrig att bli så här bra". Aldrig. Så varför försöka? För att man ändå hoppas? På att bli ansatt av något gudomligt och plötsligt producera något mycket bättre än sig själv? Antagligen. 

I morgon lämnar vi kusten. Vi ska åka till Elba. Två veckor vid en annan pool, en annan strand. Jag längtar som sagt hem. Men inget allvarligare än att det går att bota med spaghetti vongole, iskallt vitt vin och bubbelvatten. För konsten är som bekant inte allt. Kärlek och vin är inte heller så dumt. Det ena i måttliga mängder, det andra iförd lämpligt skydd. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.