Vi åkte till Elba

Vi åkte till Elba. Bastuaggregatet vi lever i började koka. Det blev alltså ännu varmare. Och uppkopplingen på ön där vi ska vara i två veckor är sämre än sämst. Förutom i hotellreceptionen och där vill inte min fyraåring vara medan mamma läser nyheter på nätet och umgås med människor hon inte känner. 

Fyråringen vill vara i poolen. 

"Jag är Nemo", skriker hon. "Jag är en sjöjungfru, en kapten, en tiger…"

"Men vem är jag då?" undrar jag. 

"Du är ingen", konstaterar hon. "Du är ingen alls, mamma." Och jag hinner precis börja fundera på om det är möjligt att vara Ingen och Mamma på samma gång, då hon vänder sig om i vattnet och lägger till. 

"Jo förresten, mamma. Du är en flodhäst. Det syns hela vägen hit."

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.