Casa nostra, journée noire

I morgon bär det av. Mot Europas regnigaste huvudstad. Vi ska ta oss över vatten (färja från Elba till fastlandet), bort från Berlusconi till Sarkozy, ut från EU och tillbaka igen. Fransmännen har annonserat att morgondagen är SVART. Det har ingenting med terroristlarm att göra utan är något ännu värre. Fransmännen går nämligen på semester och kommer därför att göra gemensam sak och allesammans åka med bil någon annanstans än där de fast befinner sig. Och bilkö är inte detsamma vid en fransk "peage" som en tidig fredageftermiddag vid Roslagstull. Bilkö i Frankrike kan innebära att bilar sitter fast på motorvägen i dagar utan att kunna åka vare sig fram eller tillbaka. 

Därför vågar jag inte säga att vi kommer att sova i våra egna sängar natten till söndag. Det kan lika gärna bli Jolly Roger, Chateau Volvo V70 eller en schweizisk parkeringsplats. 

Oavsett vilket kan det bli svårt att blogga. Om ni bryr er? Vänder jag upp och ner på mina fyra (det är sommarkvoten) läsares internätvardag? I sådana fall är jag ledsen för det. Hade jag varit lagd på det viset hade jag lovat att återkomma med bilder på resan genom Europa. Men jag är ju inte det som bekant. Lagd på det där bloggviset alltså. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.