…och vad har jag funderat på i dag då?

Simona (min bloggvän) undrar vad jag har funderat på i dag. Malins funderingar-visa-vad-du-kan liksom.

Inte mycket. Det var en funderingslight dag. Men den innehöll ändå några ilskna tankar om kapitalismens negativa inverkan på min egentid. Man funderar lätt på sådana saker när man packar upp kartonger. Och ännu fler kartonger. Och ÄNNU fler kartonger. Med saker, saker och ett så stort antal petshopdockor att det motsvarar befolkningen i en av de större asiatiska storstäderna. Där dockorna dessutom antagligen är tillverkade. Av barn i samma ålder som min yngsta och det gör mig inte mer positivt inställd till vare sig petshopdockorna eller kapitalismen.

Flyttkartonger får den mest förhärdade att tänka att det där med köpstopp och att downshifta och flytta permanent till ett stenhus utan el på Gotland i grunden nog är bra idéer. För att mitt i kökssakerna inser man att sodastreamen (som man köpte för att spara in på alla bubbelvattenflaskor som man släpar från affären, in i bilen, ut ur bilen, in i skafferiet och sedan till sopsorteringen) är en tidsslukare av närmast bibliska mått eftersom gaspatronerna som gör själva bubblorna i det bubbliga sodastreamvattnet bara går att hitta i ett mycket begränsat antal affärer (som kräver bil eller två bussbyten och jag har inte tagit bussen sedan någon gång på åttiotalet) och därför har sodastreamen blivit bara ytterligare en sådan där pryl som renderar punkter på långa attgöralistor som trycker över mitt bröst och lägger börda på en redan ytterst sargad dubbelarbetande (fast just nu tjänstledig) själ.

Sedan har jag funderat på att vad-är-det-egentligen-för-samhälle där man svär över alla sina prylar och bestämmer att lösningen måste vara att genast åka till IKEA (det ska jag göra i morgon) och köpa några bra förvaringsprylar eftersom man har fått för sig att det går att spendera sig ur alla trängda lägen och lättare stressrelaterade andningssvårigheter och är inte det självaste det kapitalistiska grundproblemet egentligen? (Och varför kan inte miljöpartiet vara Europavänliga och lite mer realistiska och kanske lite mer som folkpartiet var på åttiotalet, ni vet då jag fortfarande åkte buss för då kunde man ju rösta på dem i höst, men, nej, man kan inte rösta på dem, det går inte, jag menar… vi får återkomma till miljöpartiet, men de går inte att rösta på, faktiskt, tro mig. Även om man tar bussen och trots att Wetterstrand är det närmaste Obama vi kommer i Sverige.)

Och sedan har jag funderat på att det-är-väl-självaste-fan att vi kom tillbaka så sent till Bryssel att jag missade julirean.

Det har jag funderat på i dag.

5 reaktioner till “…och vad har jag funderat på i dag då?”

  1. God.

    Jag får tryck i bröstet bara av att läsa.

    Vi hade en maskin som grillade 2 korvar och 2 bröd. Medan den lät som ett trasigt ryskt kärnkraftverk. Och sen hade vi en maskin som gjorde rosa sockervadd. Undrar vad de blev av?

  2. Hmmm. Jag funderar nu på allt du har skrivit om. Jag håller med om att man inte kan rösta på miljöpartiet. Och det är ju lite synd för miljön skulle ju behöva att folk röstade på den. Och jag håller med om Petshopparna. Urk för petshops.

    Simona, två korvar? Really? Skulle aldrig ha kommit på tanken att köpa. Ever. 🙂

  3. Pernilla, det är faktiskt helt sant. Borde ha plåtat den. Vi slängde den nog, men den borde ha fått fortsätta leva, det var i sanning den mest onödiga pryl jag sett. Ever. Och korvarna blev inge goda heller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.