Porr för medelålders kvinna

En av de saker som jag har saknat mest när vi bott i Italien är tv. Jag är uppvuxen på 70-talet, kan inte riktigt klippa navelsträngen till svt, fasta tablåer och text-tv. Men public service är något annat i Berlusconis hemland. Militären pekar på vädret, allt handlar egentligen om fotboll och det går inte att hitta ett enda program som inte har en kuliss av svankande bikinibrudar i bakgrunden. Och när tioåringen sätter på MTV för att ”jag orkar inte med alla nakna tanter överallt”, då vet ni var nivån ligger.

Jag satte på tv-n i går strax efter midnatt. Glass i ena handen, fjärrkontroll i andra. Borrade in ryggen i soffan som Sir Väs och zappade en stund.

Mycket intressant. Tre av fyra filmkanaler visade vuxna filmer, som de kallas, filmerna där Närbilden får en helt ny dimension. Den fjärde visade en thriller med Bruce och kändes inte vuxen, inte ens efter klockan tolv på natten.

Jag bestämde mig för att ge närbildsfilmerna en chans. Jag menar, man-vill-ju-inte-verka-hämmad-och-sipp, hur skulle det se ut? Och en av dem var till och med en remake av Snövit och de sju dvärgarna, den klassiska sagan och jag har inte bara läst sagor, jag har till och med funderat på att doktorera i sagor. Dessutom, Snow white and the seven… ja, vi låter hela titeln vara osagd, men det lät ju som något från Kiviks marknad, eller kanske Expressen-tv. se, så jag försökte en stund.

Det gick väl sisådär med självaste upphetsningen om jag ska vara ärlig. Kanske borde jag ha sett den från början, för den verkade lite (ett olämpligt ordval i sammanhanget) stympad i handlingen. Det fanns liksom lite för stora hål i dramaturgin, om ni förstår vad jag menar. Men fascinerad blev jag. Och så undrade jag vad som skulle hända om jag klev in i det äktenskapliga sovrummet med en nyansad tangorabatt mellan de solbrända låren, började rabbla könsord som en besatt och slita i Christophes familjelycka och nypotatis på det där viset som de gör kvinnorna i de här filmerna.

Gör det inte ont? Låter det inte väldigt fånigt? Men allra viktigast: en sån där mustaschrakning, kliar den inte så att man behöver tvångsvårdas för att inte hyvla bort hela underlivet i ren desperation?

Så jag stängde av tv-n och gick upp och andades i Christophes öra istället. Högre och högre, ända tills han vaknade.

”Vad-fan-e-re-om? Har du ont i magen?” undrade han.

I kväll ska jag se Rapport, In treatment och Morden i Midsomer (så att jag somnar i tid för en gång skull).

2 reaktioner till “Porr för medelålders kvinna”

  1. Det som förvånar mig är hur kvinnor trycks tillbehandlas bryskt och hur mycket konstiga monotona ljud de har fläör sig. Väckte (tyvärr?) äckeloch fick motsatt effekt. Blev i ärlighetens namn förvånad, rent sk-t. Och jag börjar förstå snack om förnedring. Vad står det där för? Ja, jag har mina teorier, men besparar er den. Weird.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.