AGENT sökes

Jag brukar säga att jag har perfekt syn. Det är inte längre riktigt sant, men var det under många år. Helt perfekt. ”Jag hade kunnat bli pilot”, brukar jag säga för att förklara precis hur jätteperfekt synen är (eller, var).

Är det inte märkligt att man brukar säga så?

”Jag hade kunnat bli pilot.”

Som om det enda som behövs för det speciella yrket är att se bra. Och inte några andra, pilotrelaterade egenskaper som exempelvis att kunna flyga.

Nåja.

Jag har aldrig velat bli pilot. Trots min perfekta syn. Däremot har jag velat bli saker som älskad, framgångsrik och snygg. Och så har jag velat kunna flyga. Som man gör i drömmar. Harry-potter-flyger-på-kvast-fast-utan-kvast, liksom. Bara tänka mig upp i skyn och över hav och berg och djupa dalar. Flyga. Mot en plats man inte riktigt vet var den ligger, men som är närmare det där stället som kallas lycka. Ibland får jag för mig att skrivandet är mina vingar.

Och så har jag velat ha glasögon. Man ser så mycket klokare ut med glasögon. Det är civiliserat att ha smycken med nyttofunktion. Man kan också tugga på karmarna för att visa för omgivningen att man tänker på Annat och så ser det ut som om Annat är Viktigt och inte alls något alldeles särdeles Oviktigt och Förgängligt som att man vill bli älskad, framgångsrik och snygg.

Jag behöver en agent.

En litterär agent, inte någon spion. Jag hade en tills alldeles nyligen, men nu behöver jag en ny. Min agent behöver inte ha glasögon men måste ovillkorligen älska mina böcker. Min agent ska också vilja göra mig älskad och framgångsrik och… nej, förresten, min agent behöver inte göra något åt mitt utseende. Bara agenten skickar ut mig över världen utan vare sig kvast eller flygcertifikat. Mina böcker, flera läsare, mot det där stället jag inte vet var det ligger men som jag inbillar mig att jag skulle kunna komma till om jag bara får göra det jag är bra på.

En agent.

cartoon publishing

En kommentar till “AGENT sökes”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.