Klarläggande

Det enda man kan vara riktigt säker på är att man kommer att bli missförstådd. Och värre blir det, eftersom den nya generationen (och den innan) inte har riktig koll på det vi i min generation kallar ironi.

Därför. Ett par förtydliganden.

ETT.

Jag tycker inte att Bodström är beundransvärd eller att han har rätt. Jag tycker att han är pinsam, inkonsekvent och en politisk katastrof. Jag skulle kunna fortsätta, men har ingen lust att göra mig skyldig till förtal.

Bodström är inte bara mannen som i egenskap av justitieminister varit med och genomdrivit nya regler för hur och när polisen får kräva drogtester (läs: urinprov på krogen/grammisgalan/vid busstationen/på ICA). Han är också mannen som menar att ”frivilliga” drogtester ska kunna avkrävas minderåriga utan att deras föräldrar tillfrågas. Trots att det redan finns/fanns mer rättssäkra regler för vad som ska krävas för att få genomföra sådana test.

Bodström har målat in sig i ett hörn och påstår att han säger nej för att han inte vill visa snoppen för en sjuksköterska han aldrig träffat förut. Detta säger han utan att för ett ögonblick dra kopplingen till de minderåriga tonårspojkar och flickor han anser ska göra samma sak. Det går visserligen bara att spekulera om skälen till varför han gör på det viset, och det kan man inte göra utan att förtala mannen, men inte sjutton är den automatiska kopplingen att det beror på hans politiska övertygelse.

Jag tycker alltså INTE att Bodström har gjort något hedervärt när han vägrar att kissa i kopp. Jag tycker att han har gjort något PINSAMT, snudd på SKANDALÖST. Med mitt tidigare inlägg avsåg jag OCKSÅ att visa på att jag anser att det INTE är i linje med ett rättssäkert samhälle att kräva exempelvis urinprov av folk på så lösa grunder som Bodström vill. Jag ville vidare illustrera INKONSEKVENSEN med Bodströms handlande.

Frågor på det?

TVÅ.

Jag har ingenting emot retuschering. Jag anser inte att det är antifeministiskt att retuschera mig till en snyggare författare. Jag tycker snarare att det talar FÖR den feministiska saken att någon så smart och välformulerad (och ständigt missförstådd) författare som jag, görs lite snyggare.

Frågor på det?

TRE.

Jag tänker inte rösta på KD.

Frågor på det?

12 reaktioner till “Klarläggande”

  1. Det är första gången jag läste din blogg så därför vore det ju inte alltför lustigt om jag missuppfattade något du skrev då jag inte har någon koll på dig. Eller så beror det väl på att jag är 20+ istället för 40+.

  2. Misstrodde länge din första bok, hade den i bokhyllan säkert ett halvår innan jag läste den. Utan någon som helst förväntan.

    Är glad för det – för ibland är det så j-a skönt att ha fel och få upptäcka en ny favorit!

    Misstrodde inte din blogg lika mycket…:-)) Men har ändå tagit lång tid på mig att hitta hit.

    Så glad för det – en ny favorit här med!

    Tack!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.