Mamma berättar historier

Min mamma är väldigt bra på att berätta historier. I går på kräftskivan berättade hon en av mina favoriter. En sann, från sexualundervisningens gryningsdagar. Elise Ottesen Jensen var på den norrländska landsbygden och höll ett långt föredrag för hela bygdens befolkning. Längst fram satt barnen, knäpp tysta med halvöppna munnar, fascinerade av all denna information, så ny, så märklig.

Efter att föreläsningen var avslutad satt en av de minsta pojkarna kvar, fortfarande med nerhalkad haka. När Elise Ottesen Jensen klev fram för att höra hur det var med honom tittade han upp på henne, betraktade henne en stund med sina klarblå ögon. Sedan sa han andäktigt:

”Så fiffigt.”

3 reaktioner till “Mamma berättar historier”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.