Vad är väl en bal på slottet?

I januari i år skrev jag fortfarande på första utkastet av min roman när jag hittade en artikel i New York Times Bookreview om hur en författare hade kommit på en ny idé för hur man kan prata (och sälja) böcker. Istället för signeringskvällar i tomma boklådor och bibliotek så lät han sina läsare bjuda hem honom på ”tupperware-kvällar”. Han ställde upp gratis om organisatören kunde garantera minst tjugo gäster.

Så ska jag göra, tänkte jag.

Och i går blev det av.

Skrivarmamman bjöd på hembakta chokladmuffins, gott te, massvis med gott bröd, pålägg och hembakta linfrökex. Och MOI.

Vi fick umgås en stund i hennes vansinnigt vackra hus och sedan pratade jag om mig själv, min roman, mitt skrivande, lite till om mig själv, svarade på trevliga frågor och det var kanske det allra härligaste jag har gjort i signeringssammanhang. Det är ett underbart koncept. Och sälja böcker fick jag göra också, massvis med böcker. Faktum är att jag sålde fler böcker än det var gäster.

TACK till Pernilla och alla medverkande. Jag hade en fantastisk kväll!

15 reaktioner till “Vad är väl en bal på slottet?”

 1. Och tack till dig! Och till alla som kom. Det var himla trevligt! När jag gick och la mig 00:15 fick jag verkligen anstränga mig för att inte börja läsa. Men ikväll…
  Superkul grej, hoppas vi har startat en trend!

 2. Detta var det i särklass bästa och roligaste ”tupperware” jag har varit på någon gång! Tack för att du bjöd på dig själv så generöst, det var både inspirerande och intressant. Hoppas du säljer många många mer böcker och fortsätter blogga – dina funderingar är lika spännande som böckerna!

 3. Kan du inte hedra din amerikanska inspiration genom att packa väskan och komma över hit till NYC och göra samma sak här! Jag står för mat och husrum!

  Under tiden så väntar jag på nästa besök från Sverige som har som krav att ta med sig din senaste!

  Kramen Lotta

 4. I was there 🙂 Tusen tack till dig och Pernilla, vilken kalasbra idé!! Det var jätteintressant och ett mycket, MYCKET roligare sätt att köpa en bok på än att (som alltid annars) beställa den från nätet… Så coolt! Och mycket roligt att se att du var en person av kött och blod (OK, jag fattar att det är så, men ändå, någon som lilla jag faktiskt varit i samma rum som…)

  Jag tänkte inte börja läsa din bok förrän graviditeten med medföljande hormonstörmingar var över, men nu du (och ni andra som var där) fick mig sugen på att börja läsa på en gång, så nu när jag jobbar hemifrån får jag bärga mig från att börja, och tänker att den får följa med på tåget i eftermiddag istället!!

  Tack igen och keep up the good work!

  /Catharina

 5. Hej!

  Jag var också på Pernillas mysiga träff med dig och eftersom jag är rätt blödig köpte jag båda dina böcker men vågade inte börja med ”Bara ett barn”.

  Just nu är jag halvvägs igenom din debut och ”Dubbla slag” är SÅ bra! Den är välskriven och balanserad och du berättar om en värld jag fram till nu hade noll koll på. Tänk att du stod ut. Det är ju inget annat än vuxenmobbing!

  Tack för att du öppnat mina ögon och tack för att du skriver så bra att jag somnar varje kväll med din bok öppen i min hand.

  /Malin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.