Recensioner

Det är måndag. Jag ska snart börja skriva. Men, hrm, råkade googla mig först. Och även om jag fortfarande väntar på att det ska rassla till och Den Stora Drakens hyllning ska dubblera antalet träffar så är det faktiskt (än så länge) trevlig läsning.

Simona tyckte om den.

”…Bara ett barn är otroligt bra skriven, ett språk som är så lätt och sylvasst att jag knappt hinner med att stjäla en fenomenal formulering innan nästa skimrar till. Men den är hemsk. Flera gånger får jag lägga den ifrån mig och gå och pussa mina barn.”

Av Kristina Simars bokblogg får jag fem tummar av fem möjliga. Hon skriver:

”Vilken strålande och underbart skriven bok. En av de bästa som jag läst på länge. Författaren skriver så fängslande och beskriver både karaktärerna och miljöerna helt perfekt. Berättelsen är väldigt sorglig och tragisk. Ibland blir jag till och med illamående av att läsa om vad lille Alex blir utsatt för. Förbannad också, för jag lyckas ganska snart komma underfund med hur det egentligen ligger till, och det är väl det som är meningen att läsarna ska göra. /…/ Denna bok kan jag inte ge annat än en ordentlig femma.”

Basketmamman sträckläste och rekommenderar Bara ett barn ”varmt”. Hon tillägger att jag är en av hennes ”favoritförfattare” (det ni!).

Sladdertackan tycker att jag skriver bättre än pappa.

Enligt Os recension (5/5) tycker jag att vi kan läsa om en gång till:

”Bara ett barn är en fruktansvärd och hemsk bok som definitivt bör läsas av alla som på något sätt kommer i kontakt med de utsatta barnen i vårt land. Det är så fruktansvärt, så gripande, så bra och så välskrivet att jag har svårt att göra boken rättvisa i ett litet ynka blogginlägg. Jag lovar att jag kommer att återvända till boken i många blogginlägg framöver. Full pott till Malin Persson Giolito alltså!”

Åsa Hellbergs fina recension tål också att repetera:

”Läs den. Bli berörd. Vem vet vilket barn som kan räddas tack vare att du och jag öppnar ögonen?”

I Bims blogg får jag 4/5. I Boklusens bokblogg får jag också 4/5. Fiktiviteter (som faktiskt är den enda negativa jag har lyckats hitta) är däremot är inte lika glad. Hon ”slutar att tro på den” och önskar att hon aldrig läst den.

Trevlig helg är desto mer positiv. I ett inlägg som heter ”tack för en omtumlande natt” står det bland annat så här:

”Jag har sträckläst den hela natten och är djupt berörd i själen. Det händer inte ofta, men i natt… Två gånger fick jag kliva upp, stoppa några Nespressopuckar i kaffemaskinen, så att jag kunde hålla mig vaken ytterligare ett par timmar och fortsätta läsa.

Vilken natt. Tack Malin! Tack, för din stora insikt och att du, mitt i sorg och elände, gav ett hopp. Jag skulle vilja återskapa natten, igen och igen och igen.

Lyckliga ni alla läsare som har upplevelsen ”Bara ett barn” framför er!”

9 reaktioner till “Recensioner”

 1. Hej Malin! Vad glad jag blev att du gillade min recension. Den var verkligen riktigt bra. Jag har gett den till min äldsta dotter Therese nu, som gärna ville läsa den. Hon hade läst om den i Amelia och frågade om jag kände till den. Javisst, sa jag. Den ska jag recensera. Får väl återkomma till dig dig och berätta vad hon tyckte om den.

  Ha en bra dag/kristina

 2. Jag ser verkligen fram emot att läsa den! Får känslan av att det kan vara en extra nyttig bok för en lärare. Kan du inte försöka få in den som kurslitt. på någon högskola typ lärarutbildning eller juridikutbildning?

  Kram Frida

 3. Hej Malin
  Tusen tack för att du uppskattade min rescension. Jag tyckte mycket om din bok och jag väntar som sagt på din nästa! Jag har också läst din pappas senaste ” Den döende detektiven” och jag sträckläste den också. Om du ser honom tacka honom från mig. Ni måste ha en speciell talang i er familj! Och jag är ett stort fan. Du är faktiskt min favoritförfattare!
  Kramar från den riktia basketmamman

 4. Trodde jag skickat detta så om det blir två kommentarer ber jag om ursäkt! Tack för att du uppskattade min rescension. Du vet att du är min favoritförfattare och jag väntar redan på nästa, Jag läste din pappas senaste ” Den döende detektiven” och den var också jättebra,Tacka honom om ni ses! Ni måste ha en speciell talang i er familj.Jag väntar redan på nästa. Fortsätt att skriva och glädja oss läsare.
  Kramar från Den riktiga basketmamman

  1. HEJ BASKETMAMMAN! Dina kommentarer fastnade av ngn anledning i min spam. Fråga mig inte varför. Men två kommentarer av den där sorten vill jag gärna ta emot, ha-ha! Jag ska hälsa pappa. Stort tack och många kramar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.