Recensioner

Jag fortsätter att blogga på Yourlife, en stund till. Men vissa inlägg är så viktiga att de är väl värda att blogga om på två ställen. 

Så här skrev jag i dag (länkarna till de olika bokbloggarna kan ni hitta på Yourlife):

Det är måndag. Jag ska snart börja skriva. Men, hrm, råkade googla mig först. Och även om jag fortfarande väntar på att det ska rassla till och Den Stora Drakens hyllning ska dubblera antalet träffar så är det faktiskt (än så länge) trevlig läsning.
 
Simona tyckte om den.
 
”…Bara ett barn är otroligt bra skriven, ett språk som är så lätt och sylvasst att jag knappt hinner med att stjäla en fenomenal formulering innan nästa skimrar till. Men den är hemsk. Flera gånger får jag lägga den ifrån mig och gå och pussa mina barn.”
 
Av Kristina Simars bokblogg får jag fem tummar av fem möjliga. Hon skriver:
 
”Vilken strålande och underbart skriven bok. En av de bästa som jag läst på länge. Författaren skriver så fängslande och beskriver både karaktärerna och miljöerna helt perfekt. Berättelsen är väldigt sorglig och tragisk. Ibland blir jag till och med illamående av att läsa om vad lille Alex blir utsatt för. Förbannad också, för jag lyckas ganska snart komma underfund med hur det egentligen ligger till, och det är väl det som är meningen att läsarna ska göra. /…/ Denna bok kan jag inte ge annat än en ordentlig femma.”
 
Basketmamman sträckläste och rekommenderar Bara ett barn ”varmt”. Hon tillägger att jag är en av hennes ”favoritförfattare” (det ni!).
 
Sladdertackan tycker att jag skriver bättre än pappa.
 
Enligt Os recension (5/5) tycker jag att vi kan läsa om en gång till:
 
”Bara ett barn är en fruktansvärd och hemsk bok som definitivt bör läsas av alla som på något sätt kommer i kontakt med de utsatta barnen i vårt land. Det är så fruktansvärt, så gripande, så bra och så välskrivet att jag har svårt att göra boken rättvisa i ett litet ynka blogginlägg. Jag lovar att jag kommer att återvända till boken i många blogginlägg framöver. Full pott till Malin Persson Giolito alltså!”
 
Åsa Hellbergs fina recension tål också att repetera:
 
”Läs den. Bli berörd. Vem vet vilket barn som kan räddas tack vare att du och jag öppnar ögonen?”
 
I Bims blogg får jag 4/5. I Boklusens bokblogg får jag också 4/5. Fiktiviteter (som faktiskt är den enda negativa jag har lyckats hitta) är däremot är inte lika glad. Hon ”slutar att tro på den” och önskar att hon aldrig läst den.
 
Trevlig helg är desto mer positiv. I ett inlägg som heter ”tack för en omtumlande natt” står det bland annat så här:
 
”Jag har sträckläst den hela natten och är djupt berörd i själen. Det händer inte ofta, men i natt… Två gånger fick jag kliva upp, stoppa några Nespressopuckar i kaffemaskinen, så att jag kunde hålla mig vaken ytterligare ett par timmar och fortsätta läsa.
 
Vilken natt. Tack Malin! Tack, för din stora insikt och att du, mitt i sorg och elände, gav ett hopp. Jag skulle vilja återskapa natten, igen och igen och igen.
 
Lyckliga ni alla läsare som har upplevelsen ”Bara ett barn” framför er!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.