Demokratins baksida

Demokratins baksida har alltid varit att de som inte tycker som jag har rätt att tycka precis lika mycket som jag. Och med baksida menar jag naturligtvis att jag har rätt och de har fel.

Vad jag just precis skrev är ett exempel på min ironiska humor. Ni vet, den där typen av 80-talshumor som är lika död som den politiska diskussionen har varit i den här valrörelsen.

Det här är inte ett sorgligt val. Det är inte resultatet som är olyckligt. Frågar ni mig så är det till och med något bra. För nu finns det plötsligt anledning för oss allesammans (minus de där drygt fem procenten som har fel) att börja göra något vi inte gjort på mycket länge: att engagera oss.

Ut med Jimmie Åkesson och hans utomordentligt fåniga kumpaner i ljuset. Låt dem värma sig i strålkastarna. Låt dem prata fritt och länge. Låt oss svenskar lyssna på deras hejaramsor (”woaowao, Jemmy, Jemmy, Jeeeeeemmmy!”), låt dem ösa sitt onyanserade hat över Mona och Maria i direktsändning och göra sig omöjliga som de effektiva politiker de säger sig vilja vara. Zooma in närbilder på de gamla män som finansierar partiet och de yngre män som styr det. Jag vill sitta med mina döttrar framför tv-n och förklara varför det de säger är fel, jag vill skratta åt deras misstag och höra de andra politikerna bli rasande, upprörda och politiskt engagerade. Det är då det är som bäst. Det är så politik ska vara.

Att det finns rasister i Sverige är verkligen ingenting nytt. Ni kan inte påstå att det kommer som en överraskning. Det är en mycket bra sak för svensk politik att vi äntligen ser det.

PS. Mitt lag förlorade. Stort. Det är för jävligt naturligtvis. Och baksidan av demokratin. Eftersom majoriteten röstade fel och jag röstade rätt.

7 reaktioner till “Demokratins baksida”

  1. jag vill också se detta som en nystart – ett skäl för oss alla att verkligen börja ta ställning, på riktigt! SÅ mycket energi och ilska som syns i mina vänners statusrader på facebook idag – det finns faktiskt ett engagemang utanför det egna jaget och sitt eget lilla bo. Dags att visa detta nu. Upp till kamp för fan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.