Indemonstrerad

Visst har man hört talas om att bli insnöad. Ja, inte bara symboliskt utan även rent faktiskt. Från min barndom minns jag meterhög snö. Skolan stängdes när det var så kallt att de inte fick upp temperaturen i klassrummet över 16 grader. Eller har jag hittat på det? Är det ett konstruerat minne? (Har jag förresten sagt att ni måste läsa Torgny Lindgrens Minnen? Årets roligaste bok, tillsammans med Martina Haags krönikor.)

Nåja.

Vi är i alla fall indemonstrerade, jag och barnen. Man kan bli det om man bor hundra meter från Europas demonstrationstätaste rondell (Schumann). Jag vet inte om det är bönder eller banktjänstemän som ska demonstrera, jag vet inte vad de vill eller inte vill, men jag vet att skolbussen är inställd, metron avstängd och att det står ettusen bussar parkerade utefter avenyn som leder upp till flickornas skola och att biltrafiken är avstängd i vårt kvarter.

Slutsats: vi kommer ingen vart. Vi är indemonstrerade.

Jag tror att vi ska baka något. Sortera leksaker. Skriva inbjudningskort till mellersta fransyskans kalas. Ligga framför tv:n och titta på Disney Channel. Inte ta av oss pyjamasen. Inte gå utanför dörren.

Indemonstrerad. Mina barn kommer att minnas det. När de var små och indemonstrerade och mamma värmde choklad och det luktade kanel och barn i huset. Ett konstruerat minne naturligtvis.

4 reaktioner till “Indemonstrerad”

  1. Mmm. Och tänk om man var indemonstrerad UTAN barn.
    Jag dricker kaffe och äter muffins och låtsas att jag tränar varje dag fast jag mest får massage och dricker bubbel. Och äter muffins.

    Har jag sagt att jag har ett arbetsrum? Ett EGET. Undrar om jag kan hitta en nyckel. Då skulle jag kunna låsa in mig. Måste dock sluta sitta naken vid datorn. Upptäckte att det är full insyn. Om nu skulle vara intresserad av saggiga Milf-tuttar.

    Puss!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.