TÄVLING

Det finns en del författare som älskar att medelst sina verk visa hur outhärdligt bildade de är. Jag, till exempel.

I min utmärkta roman Bara ett barn samtalar advokaten Sophia Weber och socialsekreterare Lisa Zeiger med varandra om vad som hänt i utredningen kring Alex, sju år. Alex har placerats i jourhem för att hans lärare har upptäckt att han blir slagen hemma.

Nu undrar jag. Hur många av er vet vilken känd figur ur den svenska litteraturhistorien som åsyftas när Lisa säger så här om den haltande polisutredningen:

”Inte för att jag tror att det är något högprioriterat ärende. Den överbelastade ordningsmakten använder som bekant bara pitolerna i nödfall. Om jag säger så.”

Den som först skriver det rätta svaret i kommentarerna vinner ett exemplar av Bara ett barn, min senaste roman.(Pernilla får inte vara med och tävla. Korrfel? WHAHHAHAHAHAHAHAHAH!)

810885_180_301

11 reaktioner till “TÄVLING”

 1. Ture Sventon, förstås!
  FASEN OCKSÅ, att Ulrika hann före mig.

  Fasen också (II), nu måste jag stryka ett stycke i mitt manus. Jag citerar nämligen också mästerdetektiven… Och man vill ju inte gärna bli beskylld för att apa efter…

 2. Att skriva Ture Sventon som nummer tre är ju inget att skryta med. Men det märkliga är att jag visste detta utan att ens ha läst en enda Sventon-bok. Snacka om att hans t-snack har spridits i världen!

 3. Jag tror att det är Sherlock Holmes. Jo, alldeles bestämt är det Sherlock Holmes, eller fasiken, han är ju inte svensk. Hm. Kanske Gunvald Larsson eller den där Martin Beck. Jo, jag tror nog att det är han. Mitt svar är alltså Martin Beck. Eller Gunvald Larson. Nej, Martin Beck, jag säger Martin Beck.

  Har jag vunnit något?

  1. Pernilla. Om du menar kommentaren som du lämnade i går till i det förra inlägget, så är det ingen som har censurerat dig. Räck ut tungan allt du orkar. Det var ändå inget korrfel. WHAHAHAHAHAHAHAHA!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.