Om livet, kärleken och lyckan

I dag för åtta år sedan föddes en tvåbarnsmamma. Och pappan – min stora kärlek – fick en dotter i födelsedagspresent.

Hon heter Nora, för att jag alltid har vetat att om jag fick en dotter skulle hon heta så. Anouk för att det är så fint. Och Hedda efter min älskade lillasyster.

Storasyster, lillasyster och jag väckte de båda födelsedagsbarnen i morse, med sång och presenter. Jag stod bredvid en stund, tittade på dem allesammans, nyvakna och toviga. Den bilden – av min familj i vår säng – finns i min själs uppslagsbok, som illustration till ordet lycka.

Grattis älskade Nora. Grattis Christophe. Hurra för er.

julia022

(och jag har inte glömt era frågor, jag ska svara, i morgon kanske)

14 reaktioner till “Om livet, kärleken och lyckan”

 1. Malin!

  Alla mamma borde ha en Nora. (Även om min är döpt efter Ett dockhem.)
  En superbra sak med namnet är att det betyder ljus eller sken på arabiska (Nur). Fick lära mig det på öppna förskolan av en mamma som kom från Libanon.

  Min unge skiner inifrån.

  Tack för en jättebra blogg och grattis till er! Ät mycket tårta och må så gott! /En läsare

  1. Mimmi. JA! Visst är det Ibsen. Han har ”döpt” min mormor, min syster och två av mina tre döttrar. OCH. JAVISST! Nora betyder ljus, gryningsljus har jag fått lära mig. Det är så fint att man baxnar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.