7 reaktioner till “Ett ögonblick i sänder”

  1. KLart att det är sömnen. Men, vad är orsaken till orsaken??

    Kan det vara järnbrist? Det gör att du blir trött vilket får till följd att du är så trött att du inte kan sova. Alternativt ger järnbristen dessutom restless legs (myrkrypningar) som gör att du inte kan sova.

    Du har ju löptränat rätt hårt vilket gör att du faktiskt ”springer sönder” röda blodkroppar, du äter mer järnfattiga scampi och sqashblommor än blodpudding och rött kött. Blöder du dessutom kraftigt under mens är nog saken biff. Ja, det räcker nog inte med biff, du kan behöva järntabletter ochså.

    Vårdcentralen kan ta några enkla prover typ Hb, transferrin, serumferritin m.m. så ser de snabbt hur det ligger till. (Det är enklaste sortens blodprover och proverna ingår i ett helt vanligt blodstatus.)

  2. Det finns lite järn i scampi, ja. Om du äter närmare två kilo scampi får du i dig ditt dagsbehov av järn. Förutsatt då att du inte har järnbrist alltså, då bör du äta mer. Scampi. Eller vanliga räkor, det funkar lika bra. Men, låt säga att varken du eller plånboken orkar med dieten, då finns det ju järntabletter.

    äh, jag vet inte om det blev så kul att skoja om det här. Du är stressad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.