Farbror doktorn begriper ingenting

Jag var hos doktorn i morse. Innan jobbet, men efter skolbusslämningen. Innan första mötet, men efter morgondisken, matlådorna, påklädningen, gympapåsarna… Farbror doktorn undrade om jag hade varit stressad på sistone.

Nej, sa jag.

Hmm, sa han.

Så ställde han några frågor.

När flyttade ni egentligen? Jaha. När började du jobba? Jaså. Har du precis släppt en roman, sa du? Det var värst. Hur känns det? Omtumlande. Hmm. Hur många barn har du? Och rest har du gjort, innan flytten? Och efter flytten. Italien, Bretagne, Sverige, Belgien och så tillbaka till Sverige igen. Under loppet av sex veckor. Samtidigt som flytten och jobbet började igen. Har du varit sjuk? Hmm. Jaså. Och springer gör du, jaha, hur många gånger i veckan då? Hur gamla är barnen, sa du? Vad jobbar du som, får jag fråga det? Jaså. Minsann. Hur långa brukar dagarna bli? Och vad gör du när du kommer hem? Hur dags brukar du gå och lägga dig? Hur lång tid tar det innan du somnar?

Det var helt enkelt en rad extremt oviktiga frågor.

Jag är inte stressad, förklarade jag, en gång till. Inte. Stressad. Alls. Och så drog jag djupt efter andan.

Hmm, sa farbror doktorn och antecknade små krumelurer i sin anteckningsbok.

Om du säger det, så.

Vi ska ses på måndag igen. Farbror doktorn och jag.

8 reaktioner till “Farbror doktorn begriper ingenting”

  1. Jag träffar min imorgon. Men jag har inte gjort något av det där du har gjort så hos mig kanske han hittar något riktigt att fråga om. Förstår mig inte heller på din doktor. Hoppas ni får mysigt på måndag. Tills dess kanske du ska… eh… yoga lite?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.