Vissa läsare är viktigare än andra

Sandra Gustafsson är författare. Hon har skrivit om sin uppväxt i den fantastiskt gripande Maskrosungen. Nu har hon läst min roman, Bara ett barn.

Redan när jag läser rubriken Bara ett barn i mängden förstår jag att hon har sett det jag ville. Och jag gråter lite grann, för att det betyder alldeles särskilt mycket. För att Sandra vet.

”Malin har ett naturligt flyt när hon skriver, det är lätt att läsa. Det är intressant också att hon ger Alex mamma en plats i boken, det gillar jag!  /…/ Det är en gripande historia, Malin förmedlar mycket känsla och ger målande beskrivningar av en mamma som jag tillslut bara vill mura in i närmsta vägg. Jag funderar över vad som egentligen kan kallas för sannberättelse – det finns så många ”Alex” där ute som behöver en röst, precis som det finns fler ”Sandra Gustafsson”. Vi behöver lyftas fram oavsett om det blir i en sannberättelse eller en roman. Bra jobbat Malin.”

Läs hela Sandras recension på hennes fina blogg. Sandra är den enda bloggare jag känner till som lyckas skriva tänkvärda inlägg på under tre rader. Ja, ibland under tre ord. Djup, om man så vill. Aldrig pretentiös eller sentimental.

sandra

7 reaktioner till “Vissa läsare är viktigare än andra”

 1. INte nog med att MIN huvudperson heter Hanna (som i Malins första bok och en massa andra böcker med då förstås), här har vi Mia Skäringer, Sandra med flera med flera som har samma trista bakgrund. Jaha. Stryk hälften och skriv nytt. Eller, bättre ide – skriv ett helt nytt manus. Skriv det där om ekorrjakt och lånad elektricitet och guldfyndigheter i norra norrlands inland i stället. ELler den där om en autistisk gälcysta.
  Talking to self i någon annans blogg – vad kan det tyda på???? Simååååååna, kom med några psykologiska förklaringar på det!
  För övrigt hade jag nästan en tanke på att köra ner till Sundsvall på tisdag för att bara få en glimt av Malin. Det var en skön tanke. Men, den stannar därvid.

  Ursäkta Malin, det är fredag kväll och vinet tog hårt idag, efter ett märkligt möte med skatteverket på Leos Lekland.

 2. Hej Malin. Nu har hjärnan klarnat. Går det att ta bort det där inlägget jag skrev för en timma sedan??
  Det kunde ha funkat. Jag kunde ha åkt ner till Sundsvall efter den där föreläsningen som slutar klockan fyra i Umeå. Bara tvåochenhalv timmas körning. Choklad-i-bilen-middag. När jag ändå befinner mig så nära som i Umeå. Men sen ska jag ju hem igen.
  Jag ska tänka mig bokia i Sundsvall med dig däri. Hela kvällen ska jag tänka; att jag kunde ha varit där.
  Lite sextonhundratalskommatering här ovan, bjuder på den.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.