Andras ungar

Det är inte det att jag har något särskilt EMOT barn. Mitt människoförakt riktar sig i synnerhet mot barnens vuxna föräldrar. Men på Junibacken är det faktiskt inte helt lätt att komma ihåg att det inte är jag som är svag och utsatt, utelämnad åt andras kladdiga fingrar, skrik, snor och baciller, jag menar illvilja.

12 reaktioner till “Andras ungar”

 1. Jag har precis upptäckt att ”stockholmskortet” inte längre ger fritt inträde till Junibacken (= vi sparar nästan 600 kronor bara på inträdet och slipper äta IKAEköttbullar). Tur att vi har varit där två somrar i rad, tur att barnen kanske, eventuellt inte vill gå på Junibacken nästa sommar…
  Men jag kommer att sakna sagotåget. Fy fabian vad bra det är!

 2. Ha ha ha mycket folk, mycket baciller! Men vi spritar handtag på tåg och dörrar varje dag, vi har handsprit på toaletterna och varje stängd måndag tvättar vi alla mjuka lösa delar (korvar, kuddar etc) samt diskar klossarna i diskmaskinen. Så vi är nog relativt bacillfria ändå 🙂
  Till Åsa2, Stockholmskortet ger fri entré till oss, men inte Ala carte kortet, Och Pernillas idé är inte helt dålig, dock kommer DNkortet bara ge halv entré tis-tors och ej juli-augusti under 2011. Eller gilla oss på fb, där lottar vi med jämna mellanrum ut entrébiljetter. Hej! /Elin på Junibacken.

 3. Oooh vore inte det något? Ska fundera på att göra en gilla sida för mig själv, fast kanske skulle tappa självförtroendet med bara två fans?
  Och det är inte fusk Pernilla, vi bryr oss inte ett skvatt om vems DN kort man har med sig så länge det är giltigt…Idag har jag förövrigt spritat ostar och potatisar samt tvättat Nallegrisen…det gäller att inte ha någon prestige som museichef…

 4. Jag inser att Nallegrisen kan misstolkas…men bara för att förtydliga så är det en stor rosa skapelse av Stina Wirsén (och jag gör det inte bättre märker jag..) Det är en nalle från Vem böckerna.

 5. Pernilla!! Å, vad du är snäll!!
  Nu tror jag inte att det blir Stockholm igen på ett tag, men man vet aldrig…
  Har du vägarna förbi norra norrlands inland och behöver något – hör av dig;)

 6. Elin – hej! Vilket läcker ställe att vara chef på!! Högt i tak…;) Jag kollade nyss destination stockholms hemsida, där finns inte Junibacken med längre:( Men, de har kanske bara glömt…får vi hoppas, för det krigar med tekniska museet om topplaceringen på roligast-i – Stockholm-listan. Vi får väl se om det blir Stockholm igen till sommaren – vi har tagit en ”långhelg” i juni och jag tycker nog att vi har fått väldigt mycket för pengarna. Tolvtusen totalt för fem personer och fyra maxade dagar: Tre nätter på fyrstjärnigt hotell, flyg t.o.r Stockholm – Umeå, bilresa ToR Umeå – ort i norra norrlands inland, taxi till hotellet, mat och fika samt stockholmskort som ger fria resor och fria inträden i princip överallt. Mina barn åker mycket hellre till Stockholm än på ”sol-och-bad-resa”. Junibacken har som sagt varit helt löjligt bra, lilla A bakade hos bagar Bengtsson och ville nästan aldrig gå därifrån. Teaterföreställningarna är fantastiska. Helkul. Bästa show under årets resa var kanske ändå när jag fick smisk (!!) av en gås på fjäderholmarna… Gåsen hoppade upp på min rygg och piskade mig med vingarna så jag blev alldeles blå på ryggen. Så kan det gå när man böjer sig ned för att ta på sig skorna i närheten av en ruvande gåsamor. Åter till ämnet: Junibacken är bra. Och vi och tvättar händerna innan de gafflar in Pippis pannkakor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.