All I want for X-mas

För två år sedan skrev jag så här på bloggen (och det är nästan lika aktuellt i dag som då, men i år behöver vi inte vara ensamma):

När jag var 25 år flyttade jag utomlands. Med en alldeles färsk jur.kand åkte jag till Luxemburg för att praktisera på EG-domstolen.
Tanken var att jag skulle stanna sex månader. Men precis som i sagan hade ödet något annat i beredskap för mig. I mitt fall var det Christophe. Han satt och snurrade sitt lockiga hår och hela min framtid kring ett fundersamt pekfinger i kontoret alldeles bredvid det arkiv där jag satt och jobbade. Och sedan dess har jag med undantag för ett par års hemförlovning bott utanför Sverige. Långt från mamma och pappa, min syster och min barndoms gator som är de enda jag kan sortera i min lokalsinnebefriade skalle. Lika envist hemlängtande som Karl- Oscars Kristina och lika envist firande samtliga svenska högtider på det mest hysteriska av alla möjliga sätt. Julen allra mest.

I år ska vi fira jul ensamma jag och min Christophe, tillsammans med våra tre döttrar.
Den äldsta som är lika omtänksam och sover lika oroligt som sin pappa, den mellersta som har fått hans gröna ögon och temperament och den yngsta som har hans mörka lockar och sneda leende. Vi ska fira jul ihop. Alla fem.
Jag kommer att längta ihjäl mig efter mamma, syster och pappa.
Men lycklig, det kommer jag vara ändå.

Olivia_olson.preview

2 reaktioner till “All I want for X-mas”

  1. Vilken härlig känsla i ditt inlägg!
    Idag firar jag fyra år med min älskade. Jag mötte honom på trappan utanför ett litet kapell i en by en mil in i skogen från Orsa den 6 december 2006, vid en kusins bröllop. Helt oväntat och helt underbart.

  2. Väldigt fint skrivet. Jag förstår att du kommer att njuta av din jul, och ändå längta hem. Jag vet precis hur det känns.

    Btw, Love Actually är en sådan bra (bitvis så sorglig) julfilm. Barnen och jag tittar på den och Elf (en annan favvo) hela året om.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.