Nu börjar det

Jag har haft middag med mina kollegor i kväll. Den första i raden av alldeles för många vi-måste-ses-innan-jul-tjosan. För nu ska man umgås. På en gång. Det är luncher och glögg och föräldrafika och middag med bekanta. För vi-måste-måste-måste-ses-innan-jul! Och nu undrar jag. Varför då? Varför måste vi egentligen ses innan jul? När vi inte setts någon gång under året som gått? Borde inte vårt mycket begränsade umgänge under årets övriga 49 veckor snarare vara en indikation på att vi faktiskt inte har saknat varandra alls och sålunda inte alls behöver ses innan jul när vi ändå just precis nu har en hel del annat att göra och dessutom borde umgås med våra nära och kära eftersom det faktiskt är det som hela det här julfanskapet handlar om?

Va?

2 reaktioner till “Nu börjar det”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.