Om tvångstankar, facebook och blivande storsäljare

Som ni vet är jag nybliven medlem av den exklusiva gruppen moderna och teknikinnovativa exploratörer som samlas för att umgås under namnet Facebook. Och det är ju kul och så. Faktum är att jag gillar det en hel del. Men nu har det uppstått ett problem. Jag har drabbats av tvångstankar. Av typen, nu måste jag kasta mig framför tåget, fast av mer bokstavsmässig natur. Av typen: Nu måste jag skriva DET HÄR, för det KANMANFAKTISKTINTESKRIVADETGÅRINTEFÖRSIG. För det där med att uppdatera omgivningen om små vardagliga krämpor och glädjeyttringar, det ger ju också utrymme för en mycket mer Den-Store-Bergman-har-ont-i-magen-vill-ni-veta-hur-jag-luktar-approach.

Sålunda.

”Saker jag inte skriver på Facebook” skulle kunna vara en utmärkt titel på en sådan där gästtoa-bok med små, korta meningar och barnteckningar. Min kamp i FB-format. Den skulle kunna sälja så bra, särskilt i jultider. Första uppdateringen:

”Har en finne på blygdläppen. Ska jag be Christophe att klämma?”

7 reaktioner till “Om tvångstankar, facebook och blivande storsäljare”

 1. Finaste, bästa, mest begåvade Malin. Du bloggar som en gud. Du skriver så man vill läsa en roman med bara dina betraktelser. Jag skulle älska den boken! Jag skulle bunkra upp den boken! Jag älskar även din Alex-roman. Har några kapitel kvar, som jag liksom suger på. Den är väldigt, väldigt bra. Återkommer efter avslutade kapitel med höga ord, om inte julen hinner sluka mig hel innan dess.
  Fortsätt bara så länge med att skriva precis, just så som bara du gör. Alltså med elegans, humor, värme, precision och glitter.
  KRAM!
  Emma, din kollega!

 2. Jag, som är med på Facebook men aldrig är där, skulle läsa boken bakom skämskudden. Mitt mellannamn är pryd.

  (Jag återberättade en gång på bloggen vad min man sa när jag överförtjust skrek att det var ERNST på TV. ”Men då går jag och diskar så kan du kolla på Ernst och pilla dig på musen”.
  Fatta att folk liksom dog.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.