Tack snälla pappa

I kväll är det Christophes tur att äta middag med kollegorna. Skillnaden mellan honom och hans fru är som bekant att han är snäll och social medan jag är mer elak och asocial. Han har sålunda organiserat och fixat, sång och julklappar, middag och frågesport. Allt för att se till att kollegorna ska få en så rolig och trevlig kväll som möjligt.

Åttaåringen undrade:

– Varför har pappa tagit min tomtemössa?

Jag svarade:

– För att pappa ska ha den på sig i kväll när han ska äta middag och göra lite roliga saker med sina kompisar.

Det blev tyst en stund medan vi alla tänkte på Christophe och hans luva. Hans kollegor och den inhyrda karaokemaskinen.

– Då vill jag bara säga TACK, mamma! Tack, snälla, snälla för att jag slapp vara med på den middagen.

2 reaktioner till “Tack snälla pappa”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.